Katarina Čosić (Brnada)

Katarina (Brnada), Ćosić – sportašica/sportski djelatnik (04.02.1986.) – osnovnu školu Eugen Kumičić završila je u Velikoj Gorici. U Zagrebu upisuje Opću gimnaziju, nakon čega uspješno završava do diplomski studij socijologije i diplomski studij poslovnih komunikacija.

Majka je dvije djevojčice. Sportsku igračku karijeru započinje (1996.godine) i završava u prvom odbojkaškom klubu u Velikoj Gorici – „Azena Eugen Kumičić“. Pod vodstvom Vladimira Brace Jankovića i pok.Snježane Ušić nastupa za klub i osvaja 3.nacionalnu odbojkašku ligu i 2.nacionalnu odbojkašku ligu. Za vrijeme nastupanja za „Azena Eugen Kumičić“ 3 godine za redom osvaja Prvenstvo hrvatske Osnovnih Škola sa O.Š.Eugen Kumičić te prima posebne nagrade kao uspješna učenica i za posebna postignuća u sportu i promociji svoje škole. U mlađedobnim kategorijama prvak Hrvatske postala je u mlađe kadetskoj, kadetskoj i juniorskoj kategoriji.  Ozljeda prekida igraću karijeru te na nagovor pok. Antun Azenića „Dede“ upisuje i završava trenersku akademiju pri HOO i postaje prvi trener, nakon Snježane Ušić, iz redova ŽOK „Azena“. Kroz tri sezone uspješno vodi drugu ekipu ŽOK „Azena“ te kao trener suradnik odlazi sa školskom ekipom O.Š.Eugen Kumičić na državno prvenstvo.

Kao sportski djelatnik svoju karijeru započinje 2013.godine kada zajedno sa Diana Reščić Breko osniva Školu odbojke Gorica, koja te sezone započinje sa radom u mlađe dobnim kategorijama. U Hrvatskom odbojkaškom klubu „Gorica“ je predsjednica i trener koji sa Mini ekipom osvaja Županijsko natjecanje u toj kategoriji. Hrvatski odbojkaški klub „Gorica“ 2018.godine iznjedrio je prvu reprezentativku Hrvatske (U16) kojoj je bila prvi trener. Prvi put u povijesti Hrvatskog odbojkaškog kluba „Gorica“ sa Malom odbojkom nastupa na državnom prvenstvu u Rovinju gdje se natjecalo 27 klubova. Trenerica je kadetske ženske selekcije pri Županijskom odbojkaškom Savezu. 2017.godine prvi put sudjeluje, na dalje svake godine, kao trener na odbojkaškom kampu „Volleyteam camp“ u organizaciji svjetskog odbojkaškog stručnjaka Ljube Travice, s kojim je sada već u kolegijalnom odnosu.