O klubu

HOK „Gorica“  je klub koji je u početku svog djelovanja nastupao pod imenom Škola odbojke „Gorica“ te je rastom i razvojem jedini logični slijed bio registracija i učlanjenje u Hrvatski i Županijski odbojkaški savez, te se stoga i dogodila promjena imena.

HOK „Gorica“, ondašnja Škola odbojke Gorica, osnovan je 2013.godine iz ljubavi prema odbojci, svemu onome što se osnivačicama (Katarina Brnada Ćosić i Diana Reščić Breko koje su ponikle u ŽOK Azena) usadilo u samom početku odbojkaških karijera i što su odrastajući u zdravom kolektivu spoznale kvalitete i koristi sporta u cjelini.

Danas HOK „Gorica“ okuplja preko 180 djece i članova kluba, kao i njihove roditelje, prijatelje, sponzore i ljubitelje odbojke te ukupna brojka članova prelazi 200 članova.

Djelujemo na području Velike Gorice i njezine okolice. Svoju podršku dale su nam Osnovne Škole E.Kumičić, E.Kvaternik, J.Habdelića, Velika Mlaka, Šćitarjevo, Novo Čiće kao i sam Grad Velika Gorica, Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice koji su nam ustupili termine za treninge i utakmice u Gradskoj sportskoj dvorani te Hrvatski olimpijski odbor koji potiče i promovira razvoj sporta.

HOK „Gorica“ ima 7 trenera, koji su obrazovani za rad sa djecom i prenošenje znanja iz odbojkaškog sporta. Redom među njima su tri reprezentativke Hrvatske sa zavidnom domaćom i inozemnom karijerom, treneri sa iskustvom vođenja nacionalnih liga u Hrvatskoj i  treneri specijalizirani za rad sa najmladjim dobnim skupinama.

U sezoni 2017/2018, 2018/2019 te u tekućoj sezoni nastupamo na prvenstvima svih mlađedobnih kategorija u organizaciji Odbojkaškog saveza zagrebačke županije. Od supermini odbojke, preko mini i male odbojke, do mlađekadetske, kadetske i juniorske kategorije, a od ove sezone, osim nastupa na gore navedenim natjecanjima i okupljanjima, 3 naša predstavnika mlađedobnih kategorija nastupat će na Prvenstvu grada Zagreba.

Rezultati sezone 2017./2018.godine:

 • Prvakinje zagrebačke županije u kategoriji Mini odbojke (3.i 4.razred OŠ)
 • Seniorske prvakinje 3.nacionalne odbojkaške lige – centar
 • Imenovanje izbornice i trenera mlađekadetske reprezentacije Zagrebačke županije

Rezultati sezone 2018./2019.godine:

 • Seniorske prvakinje skupine u 2. Nacionalnoj ligi
 • Izborene kvalifikacije za ulazak u 1. B nacionalnu odbojkašku ligu
 • Juniorski nastup na regionalnom natjecanju državnog prvenstva
 • Odlazak na državno prvenstvo u kategoriji Male odbojke

Rezultati sezone 2019./20.godine:

 • Formirana razvojna seniorska momčad koja nastupa u 3. Nacionalnoj ligi
 • Seniorski sastav se natječe u 1 B. nacionalnoj ligi
 • Nastup kadetkinja na županijskom prvenstvu
 • Nastup mlađih kadetkinja na prvenstvu Zagrebačkog odbojkaškog saveza i na županijskom prvenstvu
 • Nastup Mini A i Male A selekcije na prvenstvu Zagrebačkog odbojkaškog saveza i na županijskom prvenstvu

Memorijalni turnir Antun Azenić „Deda“ – ponosni smo pokretači memorijalnog turnira za „Dedu“ Azenića koji se ove godine održao 3.put te ponovno okupio sportsku odbojkašku elitu u Gradu Velikoj Gorici. Među uzvanicima dosadašnjih memorijalnih turnira našla su se poznata imena – Senna Ušić, Ivica Jelić, Ljubo Travica, Vladimir Janković, Marija Anzulović, Vinko Dobrić, pokojna Snježana Ušić, baka Marija Azenić, čelni ljudi Grada i Zajednice sportskih udruga grada VG i mnogi drugi štovatelji lika Antuna Azenića, sportaši i sportski djelatnici koji su svojim dolaskom podržali rad trenera i uprave HOK Gorice.

Možemo se pohvaliti medijskom potporom jedne od naših najgledanijih sportskih emisija „Sport nedjeljom“ koja se emitira na nacionalnom signalu SPTV te većini lokalnih tv postaja. „City Tv“, „City radio“, „City Portal“,Vg danas“, portal „O1“, portal „odbojka.hr“, „Vgkronike“ ponosno su stali uz nas!

Hrvatski odbojkaški klub Gorica