Sandra Bašić

Bašić, Sandra – sportašica/trener (09.08.1984.) Tijekom osnovne škole priključuje se timu djevojčica pod vodstvom pokojne Snježane Ušić te započinje svoj sportski odbojkaški put u ŽOK Azena.  Za vrijeme  srednjoškolskog obrazovanja nastupa za  ŽOK Azenu i ulazi u 1. hrvatsku odbojkašku ligu te dobiva poziv za hrvatsku kadetsku odbojkašku reprezentaciju. Prvi put  dres hrvatske reprezentacije oblači 2002. godine na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Moskvi. Iste godine od grada Velike Gorice dobiva nagradu za perspektivnog sportaša grada. U dresu matičnog kluba postaje viceprvak države te osvaja Kup Hrvatske.

Upisavši se na Učiteljski fakultet napravila je pauzu u karijeri i posvetila se obavezama na sveučilištu. Fakultet završava u roku 2008. čime je stekla titulu diplomiranog učitelja razredne nastave s pojačanom informatikom te seli u Dubrovnik. Zapošljava se kao nastavnik informatike u OŠ Cavtat te u suradnji sa bivšom suigračicom Paulinom Prkačin oblači dres ŽOK Dubrovnika koji se natječe u 1. ligi.

Nakon odigrane dvije sezone vraća se u rodni grad Veliku Goricu te  kreće voditi školu odbojke u ŽOK Azena. Trenutno je zaposlena u O.Š. Kajzerica na radnom mjestu učiteljice u razrednoj nastavi s jedanaestogodišnjim radnim iskustvom. Postaje licencirani trener odbojke sa strane Sportskog učilišta te preuzima mlađe dobne skupine djevojčica u Hrvatskom odbojkaškom klubu „Gorica“.